Vervang je Legacy

Verouderde applicaties vormen in veel organisaties de basis voor bedrijfskritische processen. Deze zogenaamde legacy software belemmert je vaak om nieuwe processen, diensten en producten te leveren en remt de digitale transformatie van je bedrijf.

Bovenstaande gold ook voor de Bloembollenkeuringsdienst. Zij liepen tegen de grenzen van hun huidige software aan en waren klaar om de volgende stap te zetten. Samen met Appronto hield de BKD hun bestaande softwarelandschap kritisch tegen het licht en bepaalden welke software ze moesten én konden vervangen. Ben je benieuwd hoe de BKD dit deed dan nodigen we je graag uit voor onze online webinar op donderdag 24 september om 13.00 uur.

Over de BKD

Sinds 1923 is het keuren van bloembollen de kerntaak van de stichting Bloembollenkeuringsdienst (BKD). Dit doen zij op zowel kwaliteits- als op quarantaine-aantastingen. Ze verrichten kwaliteitskeuringen, import- en exportinspecties in opdracht van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en laboratoriumonderzoek.

Ontdek ervaringen uit de praktijk

Begin 2018 is BKD gestart met een volledige vernieuwing van het teeltregistratiesysteem. Dit kernsysteem wordt momenteel door de IT afdeling van BKD in samenwerking met Appronto stap voor stap vernieuwd op basis van het Mendix platform. De ontwikkelaars en business analisten die werken aan dit project zijn door Appronto opgeleid in het modelleren in Mendix en het toepassen van de Agile/SCRUM werkwijze.  

smartmockups_k6tbjh6jVorig jaar is binnen 6 maanden de eerste applicatie op dit platform opgeleverd. Dit betreft een (offline) mobiele app waarmee de keurmeesters import- en exportinspecties uit kunnen voeren op bloembollenpartijen. De applicatie is zelfs beschikbaar in gebieden zonder internetdekking.

Mijn BKDAfgelopen zomer heeft de BKD de volgende stap gezet in de vernieuwing, een nieuw klantenportaal voor de telers, genaamd MijnBKD. Door het toepassen van de Agile/SCRUM werkwijze is de BKD in staat geweest om snel en efficiënt veranderingen door te kunnen voeren. Tevens wordt iedere twee weken een set aan nieuwe software opgeleverd. De volgende uitdaging is het vernieuwen van het laboratorium informatiesysteem.

Tijdens het webinar bespreekt BKD  voor welke uitdagingen zij stonden m.b.t deze omvangrijke legacy replacement en welke stappen ze doorlopen hebben. Ze delen graag hun kennis met je!

Als je niet in staat bent om het webinar live bij te wonen, zullen we de opnames na afloop naar je mailen, dus meld je direct aan!