Test je Mendix applicatie en verhoog de kwaliteit en veiligheid

Laat je inspireren door de klantcase van Enexis

Momenteel worden er 100 Mendix applicaties gebruikt bij Enexis en dit aantal zal de komende jaren alleen maar groeien. Het is niet alleen cruciaal om snel en efficiënt applicaties te kunnen ontwikkelen en verbeteren, dat dit op een betrouwbare manier gebeurt, is minstens zo belangrijk.

De analysetool van Omnext scant de applicaties op volledig geautomatiseerde wijze en geeft via een dashboard inzicht in waar een oplossing niet voldoet aan de geldende ‘best practices’. Het management kan aan de hand van de scores zien wat de kwaliteit van de gebouwde apps is, terwijl een developer tot op detail kan inzoomen waar hij een aanpassing moet maken om de score te verbeteren.

Kwaliteitsanalyse

Middels een geautomatiseerde analyse wordt inzichtelijk gemaakt welke delen van je applicatie niet voldoen aan vooraf gedefinieerde best practices. Zo wordt je applicatie onder andere beoordeeld op de volgende (ISO25010) gebieden:

  • Maintainability
  • Performance
  • Reliability
  • Security

Open Source Checker

De Open Source Checker is één van de onderscheidende factoren en tevens een belangrijke reden waarom Enexis voor Omnext heeft gekozen. Vaak worden aan apps stukken open source software toegevoegd. Denk hierbij aan functies zoals een slimme documentgenerator of een koppeling met Google Maps. De Open Source Checker zorgt er onder andere voor dat wordt bekeken of de gebruikte open source-componenten up-to-date zijn, dat deze geen licenties met mogelijke juridische consequenties bevatten en of ze eventuele bekende security vulnerabilities bevatten.

Kwetsbaarheden

We merken bij veel bedrijven dat de start van het bouwen van apps meestal gebaseerd is op een Minimal Viable Product waarbij de gebruikersrollen goed zijn gedefinieerd maar tijdens de verdere ontwikkeling en het daadwerkelijke gebruik van de app groeien zowel de functionaliteit als het aantal gebruikersrollen. De applicatie wordt daardoor steeds complexer. Onder de druk van opleveringen is een foutje snel gemaakt met als gevolg een (potentieel) datalek. Met name voor extern gerichte applicaties en applicaties met gevoelige data is dit een gevaar dat ten alle tijde moet worden voorkomen.

“We zijn blij dat Enexis inziet dat het waarborgen van de kwaliteit en het verkleinen van de veiligheidsrisico’s belangrijke onderdelen zijn van het ontwikkelen van low-code applicaties. Mendix-ontwikkelaars zijn echte vakmensen en met onze analysetools willen we ze een extra stuk gereedschap geven om nog betere apps te ontwikkelen, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid en efficiëntie van bouwen met een low-code platform”, zegt Bryan de Vries, CCO bij Omnext.

Ben je benieuwd waarom Enexis voor Omnext gekozen heeft én hoe de oplossing werkt dan nodigen we je graag uit voor onze webinar op donderdag 13 oktober om 10.00 uur. Identificeer de risico’s in jouw app, voorkom on-onderhoudbare applicaties en potentiële datalekken. Het inspireert je wellicht om ook jouw applicaties te laten controleren op de huidige kwaliteit en veiligheid.

Als je niet in staat bent om het webinar live bij te wonen, zullen we de opnames na afloop naar je mailen, dus meld je direct aan!