Gratis whitepaper: 10 goede redenen om te kiezen voor een medewerkers-app

Meer dan 80 procent van de werknemers gebruikt zijn mobiele telefoon meerdere keren per dag tijdens het werk. Dat liet een studie van Careerbuilder onlangs nog zien. Bedrijven kunnen hiervan profiteren door de interactie met hun werknemers ook grotendeels via hun mobiele telefoon te laten verlopen. Je bereikt medewerkers er sneller mee dan ooit en interactie wordt een stuk eenvoudiger.

Toch grijpen nog lang niet alle bedrijven deze kansen. Sterker nog: slechte of trage communicatie is een bron van frustratie van veel werknemers. Er wordt nog gewerkt met sterk verouderde intranetten; er hangt nog een ouderwets prikbord aan de muur of er wordt één keer per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd.

Het probleem van deze traditionele communicatiekanalen is dat de informatie vaak al verouderd is tegen de tijd dat het de werknemer bereikt. Deze kanalen zijn bovendien lastig te volgen voor medewerkers die niet actief zijn op kantoor, maar op andere plekken, zoals een fabriek, bouwplaats of in een magazijn.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over de jongste generatie werknemers, de millennials en generatie Z, die zijn opgegroeid met mobiele telefoons. Zij verwachten deze snelle, intuïtieve communicatie ook in het contact met hun werkgever. Een werkgever die dit mogelijk maakt, heeft dan ook al snel een streepje voor. Best handig op de huidige krappe arbeidsmarkt, waarbij je je medewerkers het liefst zoveel mogelijk aan je wilt binden.

Om snelle, eenvoudige en interactieve communicatie met medewerkers mogelijk te maken, hebben we bij Appronto de 2GetR-app ontwikkeld. Dit is een medewerkers-app op basis van het Mendix low-code platform die medewerkers (op afstand) in staat stelt via hun mobiele telefoon te communiceren met hun werkgever. Zo zijn en blijven ze altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de organisatie. Dat is belangrijk want bij Appronto zijn we er ervan overtuigd dat goede communicatie met medewerkers een grote bijdrage levert aan het lange termijn succes van een bedrijf.

Al overtuigd? In deze whitepaper geven we je nog 10 goede redenen om voor een medewerkers-app te kiezen en hopen we je verder te inspireren bij je keuze.