Meer grip op de planning m.b.v. low-code

Ontdek ervaringen uit de praktijk

VDL Nedcar is een Nederlandse autofabriek die al 50 jaar auto’s bouwt. Na de start met DAF bouwde VDL Nedcar auto’s voor Volvo, DaimlerChrysler, Mitsubishi en BMW (MINI). Drieëntwintig modellen - samen goed voor meer dan vijf miljoen auto’s - zijn inmiddels in Born van de band gerold. Tegenwoordig is de fabriek onderdeel van VDL Groep in Eindhoven en is ze getransformeerd tot een moderne en onafhankelijke autofabrikant.

Om de processen zo goed en modern mogelijk te ondersteunen, maakt VDL Nedcar gebruik van low-code met Mendix. Bijvoorbeeld voor de communicatie met de medewerkers en tevens diverse oplossingen voor de ondersteuning van het productieproces, zoals op het gebied van kwaliteitscontrole en planning.

VDL planningstool

De planningstool is ontstaan uit de behoefte aan méér grip op de planning van de productielijn. Voorheen werd dit gedaan met behulp van Excel en was het onoverzichtelijk, tijdsintensief en foutgevoelig.

Bij VDL Nedcar voert een medewerker aan een lopende band op verschillende punten een specifieke handeling repeterend uit. Alleen een medewerker met de juiste skills mag hiervoor gepland worden. Daarnaast geldt voor diverse handelingen een maximale duur per shift per medewerker.

Met de VDL planningstool wordt data uit onderliggende systemen gebruikt. Via de tool wordt de beschikbaarheid- i.c.m. kwalificatie gebruikt in een grafische planning. Indien gewenst doet de tool automatisch een (aanpasbaar) voorstel.

Door het gebruik van de planningstool heeft VDL Nedcar constant zicht- en grip op gekwalificeerde bezetting van het productieproces. Het resultaat is een betere lijnbezetting in minder tijd en met meer overzicht.

Mendix

De VDL planningstool is bij uitstek een oplossing met Mendix. De gewenste functionaliteit was niet beschikbaar in de core-systemen en standaard oplossingen pasten onvoldoende. Met Mendix realiseerde VDL Nedcar een eigen tool obv standaard software maar precies op maat en in korte tijd!

Ben je benieuwd waarom de planningstool van grote waarde is voor VDL Nedcar en hoe de tool werkt? Bekijk het webinar, het brengt je wellicht op ideeën om je eigen issues rondom planning of andere wensen met Mendix low-code op te kunnen lossen.