MainPlus koppelt partijen op MainFlow-platform om schades sneller te kunnen herstellen en afhandelen

MainPlus is gespecialiseerd in schadeherstel in natura. Het bedrijf helpt gedupeerde particulieren en bedrijven bij het herstellen van schade aan hun opstal, inboedel en inventaris. MainPlus maakt hierbij gebruik van een netwerk dat bestaat uit zorgvuldig geselecteerde herstelpartners uit het hele land. Snelheid, kwaliteit en het beperken van de schadelast staan hierbij voorop.

Het in gang zetten van de reparatie tot coördinatie en de volledige afhandeling wordt geregeld via het slimme MainFlow-platform. Dit systeem is gerealiseerd met de low-code software van Mendix en Boomi. MainFlow begeleidt de medewerkers van A tot Z door de processen. Het maakt daarmee de werkwijze van MainPlus efficiënt- en compleet en zorgt voor een optimale dienstverlening naar klanten.

MainFlow

Het goed en overzichtelijk ontsluiten van de gehele informatieketen is één van de grootste uitdagingen bij het afwikkelen van een schadezaak. Traditioneel voert elke betrokken partij – de verzekerde, de verzekeraar en de herstelpartner – alle informatie in zijn eigen systeem in. Omdat deze systemen niet met elkaar communiceren gaat er veel tijd verloren.

Daarop heeft MainPlus het softwareplatform MainFlow ontwikkeld, dat zich op het stroomlijnen van het schadeherstelproces richt. De oplossing ontsluit de ICT-systemen van de betrokken partijen en brengt alle relevante gegevens samen in één centrale omgeving. Na de schademelding van een verzekerde wordt alle informatie gelijk inzichtelijk voor zowel verzekeraars, herstelpartners als MainPlus. Via scripts en stappenplannen kan direct bij de melding worden geadviseerd over de juiste acties en maatregelen. Vervolgens wordt de melding met alle benodigde informatie zoals foto’s of bestanden geregistreerd zodat de schadehersteller volledig kan worden gebriefd. Tevens zorgt MainFlow voor de optimale communicatie naar klanten en een gedeelte van de facturatie.

Mendix & Boomi low-code

MainFlow is bij uitstek een oplossing met Mendix. De workflow functie leidt de medewerkers via opvolgende taken door de processen. Hiermee wordt er niets vergeten en wordt de complete informatie verzameld.

Voor de integratie met de verschillende systemen van MainPlus is Boomi ingezet. Deze oplossing is net als Mendix gebaseerd op low-code. Systeemintegratie en betere koppelingen zorgen voor een nog efficiëntere procesuitvoering bij het afhandelen van een schadetraject.

Ben je benieuwd waarom MainFlow van grote waarde is voor MainPlus en hoe de oplossing werkt? Bekijk dan de webinar, het brengt je wellicht op ideeën om je eigen (deel)processen door dit type oplossingen met Mendix en Boomi optimaal te laten ondersteunen.