Virus Scan for Mendix

Het merendeel van Nederland werkt thuis vanwege COVID-19. Veel van dit werk is vanaf privécomputers die niet zo goed beveiligd zijn. Hierdoor loop je het risico dat er besmette bestanden of malware in je Mendixapplicatie terecht komen. Aan de ene kant is het praktisch dat werknemers (bijna) altijd en overal kunnen werken op afstand met hun Mendix-applicatie maar aan de andere kant brengt dat ook een groter veiligheidsrisico met zich mee. Het is van belang dat je werknemers veilig(er) werken. Daarom geven wij juist nu de eerste twee maanden van onze Virus Scan for Mendix gratis weg!

De top 3 aan gevaren bij een thuiswerkplek

  • Ten eerste is het de vraag hoe goed de beveiliging van de thuiswerkplek van je medewerkers is, dit hangt namelijk sterk af van de IT-kennis van je medewerker en zijn (of haar) bewustzijn van of zorgen over het belang van goede beveiliging. Werkt men vanaf kantoor op apparatuur die is aangesloten op het netwerk van je bedrijf dan kan de IT-afdeling eenvoudig zaken als patching, antivirus en beveiliging tegen externe dreigingen afhandelen. Daardoor hoeven medewerkers die op kantoor werken in principe minder na te denken over security, thuis is dit anders.
  • Ten tweede zijn thuiswerkers een makkelijke prooi voor aanvallers die het gemunt hebben op een specifieke organisatie om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Juist nu is het essentieel dat mensen veilig toegang hebben tot mail en messaging om hun werk te kunnen doen.
  • Ten derde moeten we goed beseffen dat wanneer werknemers hun persoonlijke computer of smartphone ook gebruiken voor hun werk, het zomaar kan zijn dat zakelijke apps gebruikt worden naast illegale of misleidende software. Dat betekent een risico voor zakelijke data door apps die er misschien legitiem uitzien, maar dat niet zijn. Ook kan hardware in huis gebruikt worden door andere gezinsleden. Een werknemer kan nog zo security-minded zijn, maar loopt alsnog een beveiligingsrisico als hij zijn laptop deelt met huisgenoten die het niet even nauw nemen met de veiligheid...

Controleer documenten voordat je ze opslaat

Met de Virus Scan voor Mendix-module scan je alle binnenkomende documenten en identificeer je malware, virussen en andere kwaadaardige inhoud voordat deze wordt opgeslagen in je Mendix applicatie. Een must-have voor elke applicatie waar documenten worden geüpload!

Omdat het speciale tijden betreffen hebben we een speciale actie:

Virus Scan for Mendix

Wanneer te gebruiken?

Voor iedere Mendix-applicatie waar eindgebruikers bestanden kunnen uploaden.

Voor wie

Applicatie-eigenaren die zeker willen zijn dat bestanden die worden opgeslagen in de database veilig zijn.

Voordelen

  • Alleen met veilige bestanden werken in je applicatie.
  • Verspreiding van virussen en bestanden met kwaadwillende inhoud tegen gaan.

Extra technische informatie

  • De bestanden worden door een externe geverifieerde service gescand die altijd up-to-date is met de laatste virusdatabase.
  • Bestanden die negatief uit de scan komen worden automatisch verwijderd.