Stap over naar Mendix Cloud v4 voordat v3 stopt!

V3 was lange tijd de vertrouwde cloudomgeving voor Mendix. In 2017 zag de opvolger het levenslicht en werd de Mendix Cloud v4 geboren. Als je applicatie nog steeds in de Mendix Cloud v3 gehost staat, is het belangrijk om nu over te stappen naar v4. Dit omdat Mendix applicaties die nu in de v3 draaien vanaf Maart 2021 niet meer zullen worden ondersteund!

Migreren van Mendix Cloud v3 naar v4 gaat een stuk sneller en makkelijker als je hulp krijgt van een betrouwbare partner die Mendix door en door kent, Appronto is zo’n specialist! Wij volgen het Mendix-protocol, ontzorgen door de communicatie richting Mendix over te nemen, gebruiken eerder opgedane kennis, kijken naar databases & doorlooptijd en monitoren de migratie. En dat alles voor maar € 795,- per app!

Wat is Mendix Cloud v4?

V4 is de huidige versie van de Mendix Cloud. Het is de omgeving waar gelicenseerde applicaties op een schaalbaar en betrouwbaar platform draaien. De applicaties draaien op Amazon Web Services (AWS), het cloudplatform van marketplace- en techgigant Amazon. De kracht van AWS zit hem vooral in de hoge mate van betrouwbaarheid en flexibiliteit: omdat het platform weinig last heeft van downtime, draaien je applicaties altijd in optima forma. Bovendien is op- en afschalen in AWS ook geen probleem. De beschikbare resources worden dus optimaal benut.

11

Waarom overstappen naar v4?

  • Het heeft een hogere beschikbaarheid en snellere hardware dan v3. Hierdoor kan het cloudplatform grotere workloads aan zonder dat er downtime optreedt of applicaties trager gaan werken.
  • Het maakt gebruik van de best beschikbare industriestandaarden op het gebied van schaalbaarheid en onderhoudbaarheid. Het resultaat is navenant en vertaalt zich in een hogere mate van betrouwbaarheid.
  • Omdat het gebruik maakt van veiligheidstools als http-headers, cliëntcertificaten en TLS 1.2 of hoger (een topstandaard voor veilig datatransport), is het ook een enorm veilige cloudomgeving.
  • Het platform is niet statisch, maar verbetert men continu. De actieve, grote en nog steeds gestaag groeiende Mendix-community, die bestaat uit zowel professionele ontwikkelaars als citizen developers, speelt hierbij een belangrijke rol.
  • De voorzieningen die je kunt gebruiken om het platform te monitoren, zijn in Mendix Cloud v4 verbeterd.
  • De debugger is in Mendix Cloud v4 standaard altijd actief.
Naast een bredere set aan functionaliteiten en verbeterde monitorings- en veiligheidsopties, is ook support een belangrijke reden om over te stappen op Mendix Cloud v4. Mendix faseert v3 namelijk geleidelijk uit. De support voor v3 eindigt op 30 maart 2021. Blijf je werken in Cloud v3 nadat de support vanuit Mendix stopt? Dan loop je een groter risico op veiligheidsproblemen. Bovendien komt de continuïteit van de door Mendix-applicaties ondersteunde bedrijfsprocessen dan in gevaar. Een extra probleem is dat platformupgrades op het gebied van geheugen, schijfruimte en hardwarecapaciteit vertraging kunnen oplopen tijdens de uitfasering van v3.

Heeft het bovenstaande je overtuigd van de meerwaarde van Mendix Cloud v4? En wil je de overstap maken? Of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Bij Appronto maken we het complexe simpel en zorgen we ervoor dat jouw migratie soepel verloopt.